moderne syltning

Syltedronningen
by Helena Grayson

Helena Grayson etablerede virksomheden Syltedronningen i 2016 med missionen om at få alle til at sylte, så moderne syltning kan komme på bordet til alle måltider.

HVEM?

Helena Grayston er opvokset i Danmark med en engelsk far og en dansk mor. Hun afsluttede sin uddannelse som eksportingeniør, giftede sig med en amerikaner og flyttede derefter til USA i 12 år. Sidenhen var Helena igennem jobskifte, skilsmisse og andre oplevelser, som sendte hende i en ny og spændende retning.

Navnet Syltedronningen kom sig af, at Helena Grayston vandt Politikens syltekonkurrence i 2013. Men ikke bare det! Dommerne sad nemlig til slut med 2 glas, de skulle vælge imellem for at kåre vinderen. Her går det op for dem, at Helena var kvinden bag begge glas.

De beslutter, at vinderen er Helenas klassiker – rustik rabarbersyltetøj. Nummer 2 blev derfor Helnas  hindbærmarmelade med mynte, hvilket får dommer Jan Krag Jacobsen til at udbryde: “her har vi ikke blot en vinder, men en syltedronning”.

Og således var Syltedronningen en realitet!

Helena Grayston er også for forfatter, hun har skrevet kogebogen “Syltedronningen – moderne syltning til alle måltider”. Bogen blev udgivet i 2017 på forlaget Koustrup & Co.

Passionen for syltning og velsmag skinner i dag igennem i alt, hvad Helena foretager sig.

syltedronningen gribskov spisekammer
HVAD?

Syltedronningen tilbyder foredrag om smag, syltning og sanselighed. Helena kan også bookes til syltekurser, sylteværksteder, workshops og teambuilding. Du kan også købe Helenas bog om syltning. I det hele taget vil Helena bare gerne have dig i gang med moderne syltning.

Hvad er moderne syltning? Moderne syltning handler om god smag. Velsmagende syltet tilbehør kan peppe ethvert måltid op! Men det handler også om nærvær, fordybelse og genfunden kontakt med naturen og håndværket.

Syltning i sig selv er et ældgammelt håndværk, som der er stor tradition for her i norden for at preservere fødevarer. Men tradition er ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i fornyelse. Fornyelse kræver fordybelse. Fordyb dig i naturen, mens du plukker dine råvarer. Fordyb dig i processen, mens gryden koger. Fordyb dig i den kreative proces, mens du skaber noget med hænderne.

Syltning giver også glæde i form af mindre madspild, ingen tilsætningsstoffer og den simple glæde, det er at skabe noget fra bunden. På Helenas hjemmeside kan du finde et væld af motivation og sylteopskrifter, så du kan komme godt i gang.

Tag det bedste fra naturen og preserver det!

Syltedronningen har også egenproduktion af syltede lækkerier. Produkterne er intense og ægte i smagen, og de er selvfølgelig produceret helt uden tilsætningsstoffer. Hvert produkt kommer med sine helt egne serveringsforslag.

Sortimentet tæller pt. syltetøj med solbær og rom, marmelade med appelsin og rosmarin og chutney med æble og dadel. Der er også Syltedronningens version af bagte rødløg med balsamico-eddike samt en sur-sød chilisauce lavet på økologisk æblecidereddike.

I Gribskov kommune kan du bl.a. finde Syltedronningens produkter på hylderne i Butik Bakkegaarden, på Café Højbogård samt hos Kødsnedkeren.

HVOR?

ADRESSE
Du kan finde en liste over forhandlere på hjemmesiden.

TELEFON
Mobil:
27 25 31 21

MAIL helena@syltedronningen.dk

BESØG SYLTEDRONNINGENs

GRIBSKOV SPISEKAMMER

HVEM ER VI?

Forening med fokus på udvikling, produktion og afsætning af lokalt producerede fødevarer i Gribskov kommune.

FØLG MED

Gribskov Spisekammer er på Facebook. Her poster vi lejlighedsvist om medlemmerne, nyheder og arrangementer.