oksekød fra glade hereford

Bakkegårdens
Hereford

Det smukke naturområde Ramløse Bakker danner rammen om Jens og Lenes opdræt af Hereford. Her står køerne samvittighedsfuldt for naturpleje, mens de nyder udsigten og samværet med artsfæller.
HVEM?

Bakkegården ligger midt i noget af det smukkeste natur i Nordsjælland, nemlig Ramløse Bakker. Gården råder over enge, der grænser ned til Danmarks største sø; Arresø. På gården bor Jens Larsen og Lene Pedersen sammen med deres to drenge.

Da Jens og Lene købte gården af Jens’ far og mor for 12 år siden, fulgte gårdens to Hereford-køer med. De blev hurtigt til flere, og  Jens og Lene producerer nu kvalitetskød til familie og private.

Vinterfoderet til flokken af glade køer producerer Jens og Lene selv, så dyrenes foder stammer året rundt fra Bakkegården.

Har du set kvæget græsse ved Garbolund i Annisse? Så er det også Jens og Lenes køer, du har set.

Bakkegården Jens og Lene
HVAD?

Bakkegården producerer og sælger oksekød. Kødet er fra dyr, som er udpræget sunde og raske. Dyr, som havde levet et godt liv. Det gode liv betyder for kvægs vedkommende, at de kan danne og beholde sociale bånd. Det gælder både bånd til artsfæller, mens især til deres kalve. Kalvene går derfor hos deres mor indtil de er kønsmodne.

Køer er skabt til at græsse og vandre. Derfor lever Bakkegårdens flok af græs på store folde om sommeren. Dyrenes vinterfoder kommer også fra egen jord. Hereford er en race, som holder af at være ude – også når det er råt. Der er dog altid tørt leje, ly og læ til dem på marken.

Bakkegården er nu hjem for 10 Herefordkøer, som hver har en etårs og en toårs kalv ved siden. Jens og Lene ønsker ikke at have flere dyr, fordi de vil bibeholde kontakten til alle dyr løbende for at tjekke deres sundhed og trivsel. Det kan være vanskeligt i større flokke. Og dyrenes trivser er vigtigere for Jens og Lene end deres antal.

Bakkegårdens Hereford kvien Ida
Hereford-kvien Ida poserer for fotografen, mens vinterfoderet produceres i baggrunden.

Rigmor, Bertel og Jette fra Garbolund i Annisse fik ideen til at lave et område i forbindelse med Garbolund, som skal blive et helt særligt naturområde. Det ville Jens og Lene selvfølgelig gerne bidrage til! Kvæg er et godt dyr til at bevare åbne landskaber og samtidig give plads til andre plantearter end græs. Bakkegårdens Hereford-kvæg blev derfor “ansat” på Garbolund som naturplejere.

Ideen om, at naturen får lov til at genoprette sig selv, så der igen kan blive plads til frøer, insekter, fugle og andre dyr, tiltalte straks Jens og Lene. Ja og, ikke mindst at gamle danske vilde planter igen får et fristed! Al denne herlighed kan endda nydes af folk, som færdes i området. Alt dette har stor værdi for Jens og Lene.

Kød fra Bakkegården får altid lov til at hænge og modne i kølerum på slagteriet til kødet har opnået den bedste modning. Kvæget hænger derfor i 17 dage. Bakkegårdens jord og besætning er under omlægning således, at de kan sætte det røde Ø-mærke på deres kød, men Bakkegårdens metoder har altid beroet på dyrenes sundhed og velfærd.

Ønsker du at købe noget af det gode oksekød, kan der tages direkte kontakt ang. næste tidspunkt for slagtning. Se kontaktoplysninger herunde.

HVOR?

ADRESSE
Bakkevej 8
3200 Helsinge

TELEFON
Mobil:
24 84 48 59

MAIL
leneogjens@mail-online.dk

BESØG UNGTYRENS

GRIBSKOV SPISEKAMMER

HVEM ER VI?

Forening med fokus på udvikling, produktion og afsætning af lokalt producerede fødevarer i Gribskov kommune.

FØLG MED

Gribskov Spisekammer er på Facebook. Her poster vi lejlighedsvist om medlemmerne, nyheder og arrangementer.