Gløgg-duften bredte sig på Rabarbergaarden

Gribskov Spisekammer afholdt de første, årlige lokalmesterskaber i Gribskov-gløgg d. 23. november 2019 i orangeriet på Rabarbergaarden.

Velkommen!

Deltagerne havde brygget 4 meget forskellige og (heldigvis for dommerne) meget velsmagende eksempler på gløgg. De var selvfølgelig brygget af primæringredienser fra Gribskov.

Orangeriet på Rabarbergaarden udgjorde rammerne for konkurrencen. Her var lunt og behageligt, og dampen fra de varme gløgg-gryder fik en herlig duft til at brede sig i lokalet. Og sør’me om Louise fra Rabarbergaarden ikke fik fuldent duftbilledet og den tidlige julestemning med hjemmelavede klejner! De smagte vidunderligt, skulle vi hilse og sige fra deltagerne.

de første, årlige lokalmesterskaber i gløgg
Dommerne i gang med prøvesmagningen

Dommerne til konkurrencen var kok og brændevinsekspert Jan Schumacher fra Shumachers brændevine, Kristina Bille Nielsen fra Esrum Kloster og Møllegård samt Thomas Køster, kok og indehaver af Rabarbergaarden. Det var således et stærkt team af eksperter i både anvendelsen af lokale ingredienser. Ja, og i god, gammeldags julestemning og -gløgg.

Deltagerne havde til lejligheden brygget og medbragt deres gryder med velduftende gløgg. Efter dommerens prøvesmagning og votering, fik gæsterne også lov til at smage.

De to vindere af de første lokalmesterskaber i gløgg blev:

Jan med en gløgg baseret på cider fra Det Våde Får, lokalproduceret honning og tørrede æbleringe fra Tolykkegård, valnødder fra haven samt portvin fra Torup.

lokalmesterskaber gribskov gløgg
Jans innovative gløgg på cider og valnødder

Jonathan med en smukt, dybrød gløgg baseret på vindruesaft fra Rabarbergaarden samt saft af slåen plukket i Tisvildeområdet tilsat spanske mandler og Brøndum-snaps.

lokalmesterskaber gribskov gløgg rabarbergaarden
Jonathans vinder-gløgg på vindrue- og slåenssaft

De øvrige deltagere bidrog med f.eks. en meget aromatisk gløgg bestående af hyldebærsaft og honning fra Engholm i Annisse, æblesirup kogt på æbler fra Tolykkegård samt rosiner druknet i Hansen-rom. Desværre indeholdt gløggen også en rosé fra Spanien og en masse orientalske krydderier, hvilket smagte vidunderligt, men trak lidt ned i bedømmelsen.

Et andet bidrag havde en særligt smuk farve og bestod af æblemost fra Tolykkegård, honning fra Annisse samt rosenblade og kirsebær+saft fra deltagerens egen have. Der var tilsat lidt varme i form af Fanø-skibsrom og rosa peberkorn. Denne gløgg blev serveret med friske æbletern og rosenblade.

Se flere billeder fra konkurrencen HER.

Du skal da være med næste år!

Vi håber, at du hermed er blevet inspireret til at brygge en endnu bedre gløgg af lokale ingredienser. Måske du har fået lyst til at komme forbi med den næste år! Det kunne da være sjovt at se, om du kan slå de regerende mestre i Gribskov-gløgg. Hold øje med denne side samt vores Facebook-side for at se detaljer om næste års lokalmesterskaber.

Glædelig jul!