gløggkonkurrence

Brygger du Gribskovs bedste gløgg?

Den 23. november 2019 afholdt Gribskov Spisekammer de første, årlige lokalmesterskaber i gløgg. Kriteriet var, at deltagerne skulle brygge en herlig gløgg baseret på ingredienser primært fra Gribskov.

BILLEDER FRA DE FØRSTE, ÅRLIGE GRIBSKOV-MESTERSKABER I GLØGG
HVEM?

KONKURRENCEN ER AFHOLDT! MEN VI GLÆDER OS TIL AT BYDE DIG VELKOMMEN NÆSTE ÅR.

Foreningen Gribskov Spisekammer afholdt lokalmesterskaberne i Gribskov Gløgg d. 23. november 2019.

Vinderne blev Jan med en gløgg brygget på æblecider fra Det Våde Får, tørrede æbleringe og valnødder fra haven og Jonathan med en gløggbryg på drue- og slåensaft fra Rabarbergaarden.

Gribskov Spisekammer er en forening, der har til formål at fremme produktion og afsætning af lokale fødevarer. Vores medlemmer er producenter, og går alle op i god smag, ekstraordinær kvalitet og bæredygtighed. Foreningen vil gerne sætte fokus på, hvor mange nye og eksisterende opskrifter, der kan videreudvikles og forbedres med de kvalitetsfødevarer, vi producerer her i Gribskov kommune.

Og nu nærmer julen sig så småt. Hvad er mere julet end en god og varmende kop gløgg? Ambitiøse, som vi er, skal vi selvfølgelig kåre årets bedste Gribskovgløgg.

HVAD?
Konkurrencen

Gløgg defineres her som “varm væske med müsli”. Med müsli forstås f.eks. nødder og/eller frugt. Men helt ærligt, kun fantasien sætter grænser! Gløggbryg med og uden alkohol konkurrerer på lige fod.

Som deltager i konkurrencen møder du op på dagen og indleverer dels din hjemmebryggede vindergløgg, dels din fuldstændige opskrift inkl. dine ingrediensers geografiske oprindelse.

Bedømmelsesgrundlag

Vi er på udkig efter den kendte gløgg i nye varianter baseret på primæringredienser fra Gribskovs eget spisekammer.

Vi er jo så heldige, at du kan finde vin fra lokale vinbønder (f.eks. Garbolund naturvin), æblecider og -most fra plantager i Gribskov (f.eks. fra Det Våde Får eller din egen have) og brændevin brygget på lokal hvede og trukket på smagsgivere fundet i lokalområdet (Her er Schumachers brændevine med f.eks. slåen eller kirsebær en oplagt mulighed). Der er dog absolut intet krav om, at du skal finde dine ingredienser blandt vores medlemmers produkter!

Alt det kan du jo oplagt kombinere med krydderurter, nødder, bær og andre smagsgivere samt produkter fra din egen have. Du skal med andre ord genopfinde den traditionelle gløgg i den nye nordiske ånd og give den smag af vores lokalområde – Gribskov.

Pointsystem

Dommerne bedømmer din gløgg ud fra smagen og duften samt ud fra vores særlige pointsystem.

Vi vægter ingredienserne ud fra følgende:

  • Produceret/dyrket i Gribskov
  • Produceret/dyrket i Danmark
  • Produceret/dyrket i Europa
  • Produceret/dyrket i resten af verden
  • Ukendt oprindelse (vi takserer som produceret i Kina)
 
 
Præmier

Gavekurve med lækre præmier fra foreningens medlemmer

 

Dommere
Kristina Bille Nielsen – Esrum Kloster & Møllegård
Dan Schumacher Schumachers Brændevine

Thomas KøsterRabarbergaarden

 

Tilmelding

Du tilmelder dig til konkurrencen ved at rette henvendelse på mail til Henrik fra Det Våde Får.

HVOR?

DM i Gribskov Gløgg blev afholdt på Rabarbergaarden den 23. november 2019 kl. 13-15.

Gå straks i gang med at udvikle og eksperimentere med din vinderopskrift til næste år!

Vi glæder os til at høre gløgg-gryderne buldre og til at dufte julekrydderierne i luften i hele kommunen!

.

.

*Eneste undtagelse er bestyrelsen i foreningen Gribskov Spisekammer.

GRIBSKOV SPISEKAMMER

HVEM ER VI?

Forening med fokus på udvikling, produktion og afsætning af lokalt producerede fødevarer i Gribskov kommune.

FØLG MED

Gribskov Spisekammer er på Facebook. Her poster vi lejlighedsvist om medlemmerne, nyheder og arrangementer.