oksekød fra gribskov

Hjortkær
højlandskvæg

På Hjortkær græsser en flok af glade og velstimulerede højlandskvæg på kuperede marker lige op til skoven. Her nyder de livet i landlig idyl, indtil de er gamle nok til at blive til gourmet-bøffer.
HVEM?

Lasse og Merete Andreassen har boet på det idylliske Hjortkær lige op til skovbrynet i 12 år. Gården deler de med deres rideheste, to smukke, afrikanske løvehunde samt omtrent 20 skotske højlandskvæg.

Til daglig arbejder både Lasse og Merete i familievirksomheden Cembrane i Lynge, hvor man producerer innovative, keramiske væskefiltre.

Da parret efter lang tids søgen fandt og flyttede til gården Hjortkær, var det ellers med ambitionen om at drive en større hyldeplantage. Men familievirksomhedens vækstkurve gjorde, at man nedjusterede ambitionerne på landbrugsfronten. I dag græsser der i stedet glade heste og køer på de store folde.

Lasse Andersen, kvægbonde på Hjortkær
HVAD?

Og det er faktisk de store, kuperede folde, der gør oksekød fra Hjortkær til noget helt specielt. Køerne lever et frit liv, der ligger meget tæt op af den ideelle tilværelse for en højlandsko. Størrelsen på markerne giver køerne mulighed for at vandre langt fra deres vandingssted ud til der, hvor de vælger at spise den dag. De kan hvile sig under løvtræerne, klatre ned i den gamle grusgrav og klø sig op af de mange træer.

Hver dag i konstant bevægelse på store marker med variende terræn – året rundt. Det er nøglen til sunde, glade og stærke køer.

Skotske højlandskvæg er nøjsomme, har langsom tilvækst og bliver ikke særlig store. Sammen med den gode opvækst, giver det den særligt høje kødkvalitet og mørhed, der kendetegner oksekødet fra Hjortkær.

Skotsk Højlandskvæg fra Hjortkær
Flokken med højlandskvæg græsser på Hjortkærs frodige marker lige op til Gribskov

Der fødes 10-15 kalve hvert år på Hjortkær. Kalvene vokser op i flokken og bliver der, indtil de er 1,5 år gamle, hvorefter de slagtes. Oksekødet sælger Lasse og Merete til private og restauranter, f.eks. Rabarbergaarden. Du kan også være heldig at få oksekød fra Hjortkær med hjem, når du køber ind hos Kødsnedkeren.

Hvis du er interesseret i at købe oksekød direkte fra Hjortkær, kan du kontakte Merete via nedenstående kontaktoplysninger.

HVOR?

ADRESSE
Lille Voksstrupvej 7
3220 Græsted

TELEFON
Mobil:
22 29 08 09

MAIL
merete@hjortkaer.com

GRIBSKOV SPISEKAMMER

HVEM ER VI?

Forening med fokus på udvikling, produktion og afsætning af lokalt producerede fødevarer i Gribskov kommune.

FØLG MED

Gribskov Spisekammer er på Facebook. Her poster vi lejlighedsvist om medlemmerne, nyheder og arrangementer.