Hyggelig café i Helsinge

Højbogård
Café

Højbogård byder velkommen til god mad og lokale specialiteter i de hyggelige lokaler naturskønt beliggende i et naturområde nær Helsinge. På markerne uden for caféens vinduer græsser 75 får med deres lam.
HVEM?

Højbogård Café og gårdbutik drives af Selma Bergenholz, som er landmandsuddannet. Det var oprindeligt Selmas mor, der gav hende idéen til fåreholdet, og Selma tog derfor til England for at lære alt om opdræt af får. Hele familien hjalp Selma i gang med gården og besætningen af malkefår. I starten blev mælken sendt på mejeri, og kødet blev solgt i gårdbutikken.

Men andre ambitioner tog over, og i dag er der etableret en café på gården, ligesom gårdbutikken byder på fåreost, lammekød, spegepølser, m.m.

Selma byder derfor i dag velkommen til Højbogård Café – som navnet antyder ligger gården smukt på en bakketop med en dejlig udsigt ud over grønne marker, hvor man kan se de omtrent 75 moderfår med deres lam gå og græsse.

Gribskov spisekammer Højbogård café gårdbutik helsinge
HVAD?

Højbogårds sortiment bærer præg af, at der primært produceres lammekød på stedet, men der serveres selvfølgelig også vegetarretter samt et udvalg af andet kød og fisk. Caféen byder på hjemmebagte kager og scones (sortimentet vil være årstidsbestemt). Råvarerne er altid enten egen produktion eller fra andre lokale producenter i det omfang, de kan skaffes.

De velsmagende madtærter er inspireret af den klassiske, engelske shepherd’s pie. De fremstilles i små enkeltportioner med det velsmagende lammekød fra Højbogård. Nyd den sprøde, varme mørdej med fyldig, afstemt og cremet lammefrikassé. Et måltid fremstillet med kærlig hånd helt fra gårdens jord til caféens bord.

Højbogård Café serverer også et udvalg af kager og andet sødt til den gode kaffe. Kagerne er altid frisklavede i køkkenet på Højbogård, og det tilstræbes at servere noget for enhver smag.

Udsigten og fårene
Gårdbutikken sælger fersk lammekød samt produkter fremstillet af gårdens egenproducerede lammekød. Der er tale om bl.a. spegepølser, rullepølser, grillpølser samt den populære fåreost. Afhængigt af sæson vil der også være færdige retter f.eks. i samarbejde med Ungtyren, lokal øl fra og vin på hylderne.
 
Højbogård Café og gårdbutik har åbent fredag 11-18 samt lørdag og søndag 11-17 fra påske og ind til efterårsferien. Nogle weekender vil åbningstiderne være afhængige af eventuelle arrangementer/markedsdage. Det anbefales derfor at checke Højbogårds Facebookside.
HVOR?

ADRESSE
Troldemosevej 2
3200 Helsinge

TELEFON
Mobil:
24 89 09 51

MAIL
bergenholz@os.dk

BESØG HØJBOGÅRD CAFÉs

GRIBSKOV SPISEKAMMER

HVEM ER VI?

Forening med fokus på udvikling, produktion og afsætning af lokalt producerede fødevarer i Gribskov kommune.

FØLG MED

Gribskov Spisekammer er på Facebook. Her poster vi lejlighedsvist om medlemmerne, nyheder og arrangementer.