Hyggelig café i Helsinge

Højbogård
Café

Højbogård byder velkommen til god mad og lokale specialiteter i de hyggelige lokaler naturskønt beliggende i et naturområde nær Helsinge. På markerne uden for caféens vinduer græsser 75 får med deres lam.
HVEM?

Højbogård Café og gårdbutik drives af Selma Bergenholz, som er landmandsuddannet. Det var oprindeligt Selmas mor, der gav hende idéen til fåreholdet, og Selma tog derfor til England for at lære alt om opdræt af får. Hele familien hjalp Selma i gang med gården og besætningen af malkefår. I starten blev mælken sendt på mejeri, og kødet blev solgt i gårdbutikken.

Men andre ambitioner tog over, og i dag er der etableret en café på gården, ligesom gårdbutikken byder på fåreost, lammekød, spegepølser, m.m.

Selma byder derfor i dag velkommen til Højbogård Café – som navnet antyder ligger gården smukt på en bakketop med en dejlig udsigt ud over grønne marker, hvor man kan se de omtrent 75 moderfår med deres lam gå og græsse.

Gribskov spisekammer Højbogård café gårdbutik helsinge
HVAD?

Højbogård Café byder på årstidsbestemte lækkerier. Råvarerne er altid enten egen produktion eller fra andre lokale producenter i det omfang, de kan skaffes. Der diskes som regel op med et kagebord med et udvalg af kager og andet sødt til den gode kaffe. Kagerne er altid frisklavede i køkkenet på Højbogård, og det tilstræbes at servere noget for enhver smag. En gang om måneden står den på grillede burgere!

De velsmagende madtærter, som lejlighedsvist er en del af menuen, er inspireret af den klassiske, engelske shepherd’s pie. De fremstilles i små enkeltportioner med det velsmagende lammekød fra Højbogård. Nyd den sprøde, varme mørdej med fyldig, afstemt og cremet lammefrikassé. Et måltid fremstillet med kærlig hånd helt fra gårdens jord til caféens bord.

Udsigten og fårene
Gårdbutikken sælger fersk lammekød samt produkter fremstillet af gårdens egenproducerede lammekød. Der er tale om bl.a. spegepølser, rullepølser, grillpølser samt den populære fåreost. Afhængigt af sæson vil der også være færdige retter f.eks. i samarbejde med Ungtyren, lokal øl fra og vin på hylderne.
 
Højbogårds gårdbutik har åbent fredag 12-17 og både butikken og caféen er åben lørdag og søndag 12-17 fra påske og ind til efterårsferien. Nogle weekender vil åbningstiderne være afhængige af eventuelle arrangementer/markedsdage. Det anbefales derfor at checke Højbogårds Facebookside.
HVOR?

ADRESSE
Troldemosevej 2
3200 Helsinge

TELEFON
Mobil:
24 89 09 51

MAIL
bergenholz@os.dk

BESØG HØJBOGÅRD CAFÉs

GRIBSKOV SPISEKAMMER

HVEM ER VI?

Forening med fokus på udvikling, produktion og afsætning af lokalt producerede fødevarer i Gribskov kommune.

FØLG MED

Gribskov Spisekammer er på Facebook. Her poster vi lejlighedsvist om medlemmerne, nyheder og arrangementer.