opdræt af unik fårerace

Nejlinge
Zwartbles Farm

Nejlinge Zwartbles Farm har en af Danmarks største avlsbesætninger af renracede Zwartbles får. Der er tale om et skønt og tillidsfuldt kødfår af den lette type med et unikt og iøjenfaldende udseende.
HVEM?

Nejlinge Zwartbles Farm ligger i det smukke Nordsjælland mellem Gribskov og Arresø. Her bor Lene Baunbæk og Signe Qualmann samt deres store flok af de smukke, langbenede og meget specielle får af racen Zwartbles. Faktisk har farmen i Nejlinge Sjællands største og ældste besætning af racen.

Nejlinge Zwartbles Farm blev etableret i 2012 og har siden opbygget en forretning med avl og salg af prima avlsdyr, der tager præmier rundt omkring på landets dyrskuer. På billedet ses Lene og præmiegimmeren Nejlinge Ellaya, som blev Årets Kødrace Får på Roskilde Dyrskue i 2019.

Farmen har på det seneste udvidet sit fokus på salg af lammekød – “Glade Gourmetlam”.

HVAD?

LAMMEKØD
Nejlinge Zwartbles Farm tilbyder lækkert velhængt lammekød. Lammekødet er en fremragende, finfibret og fedtfattigt spise med god smag. Kødet fra racen er generelt lidt mørkere end andet lammekød.

Lammene og deres mødre går sammen hele sommeren på græsmarker, hvor de foruden græs har adgang til at spise løv samt urter i form af hvidkløver, cikorie, kællingetand, esparsette, bibernelle m.fl.

Urterne bidrager ikke blot til dyrenes sundhed, men også til kødets gode smag.

GARN OG SKIND
Nejlinge Zwartbles Farm tilbyder skønt uldgarn med fantastisk karakter og flot, mørk farve som den fineste chokolade. Du kan vælge imellem 2- og 3-trådet uldgarn med forskellige løbelængder.

Uldgarnet er et 100% dansk produkt fremstillet på spinderiet Hjelholt på Fyn uden brug af kemikalier og/eller farvestoffer.

Derudover formidles lækre, bløde lammeskind fra Zwartbles-lammene. Der er tale om fine, smidige skind garvet under strenge svenske miljøkrav i en garveproces baseret på ren grøn energi hos svenske Tranås Skindberedning.

De rene produkter er til gavn for både dig og miljøet!

zwartbles moderfår
Glade, græssende moderfår af racen Zwartbles

SALG AF AVLSDYR
På Nejlinge Zwartbles Farm sætter Lene og Signe en ære i at sælge sunde avlsdyr af højeste kvalitet. Tilfredse kunder er altid målet, og Nejlinge Zwartbles Farm står derfor altid 100% inde for de avlsdyr, der sættes til salg.

På farmen er landbruget tilrettelagt således, at der sikres god dyrevelfærd. I avlsarbejdet stræber man efter høj avlssikkerhed med fokus på egenskaber som lette læmninger, roligt temperament, stærk og korrekt kropsbygning, sunde klove og stærke ben, muskelfylde, mælk, god vedligehold, flokmentalitet m.fl.

Med andre ord baseres avlsarbejdet på “multi-traits”-strategien, hvor man selekterer for flere egenskaber på én gang under stadig hensyntagen til egenskabernes positive/negative sammenhænge. Det er din garanti for avlsdyr af prima kvalitet.

HVOR?

ADRESSE
Nejlinge Byvej 4
3200 Helsinge

TELEFON
Mobil:
28 83 80 24

MAIL
info@nejlinge.dk

BESØG NEJLINGE ZWARTBLES FARMs

GRIBSKOV SPISEKAMMER

HVEM ER VI?

Forening med fokus på udvikling, produktion og afsætning af lokalt producerede fødevarer i Gribskov kommune.

FØLG MED

Gribskov Spisekammer er på Facebook. Her poster vi lejlighedsvist om medlemmerne, nyheder og arrangementer.